De hond

Een geschikte hond is vanzelfsprekend een voorwaarde voor het bereiken van het doel.

Hand in Poot kan hierbij van begin af aan betrokken zijn. Liefst zelfs bij het uitkiezen van het ras. Ieder ras heeft rasgebonden eigenschappen die voor een specifieke cliënt wel of niet geschikt kunnen zijn.

Eerst wordt dus een ras gekozen. In overleg met de fokker kan Hand in Poot in het nest  de hond al testen zodat de meest geschikte hond geplaatst kan worden. Je wilt namelijk een mensgerichte hond, die het leuk vindt om contact te maken en te werken met zijn nieuwe baasje.

De hond moet betrouwbaar zijn, stabiel, snel kunnen herstellen van schrik, maar ook wel zelf beslissingen durven te nemen. Dat alles kan al op een leeftijd van 6 weken bij een hond worden getest. 

Op die manier krijgt u de meest geschikte hond voor dit doel mee naar huis.

Soms hebben mensen al een hond en zullen we roeien met de riemen die we hebben. We kijken dan hoe we de huidige huishond het beste in kunnen zetten om  verbetering in de situatie te krijgen.

In enkele gevallen is het wellicht geen optie om zelf een hond aan te schaffen. Hand in Poot heeft de beschikking over een aantal honden die ingezet kunnen worden om toch van de voordelen van een mens-hond training te kunnen profiteren.