De hond

Een geschikte hond is vanzelfsprekend een voorwaarde voor het bereiken van het doel.


U heeft zelf een hond


De meeste huishonden zijn  prima geschikt om te spiegelen in de coaching van  uw kind.  De hond moet natuurlijk wel te hanteren zijn voor uw zoon of dochter. Mocht u zelf geen geschikte hond hebben dan kunnen we andere mogelijkheden bespreken.


Wat te doen als u nog geen hond heeft maar er wel een wil aanschaffen?


Hand in Poot kan hierbij van begin af aan betrokken zijn. Liefst zelfs bij het uitkiezen van het ras. Ieder ras heeft rasgebonden eigenschappen die voor een specifieke cliënt wel of niet geschikt kunnen zijn.

Eerst wordt het ras gekozen. In overleg met de fokker kan Hand in Poot in het nest  de hond al testen zodat de meest geschikte hond geplaatst kan worden. Je wilt  een mensgerichte hond, die het leuk vindt om contact te maken en te werken met zijn nieuwe baasje.

De hond moet betrouwbaar zijn, stabiel, snel kunnen herstellen van schrik, maar ook wel zelf beslissingen durven te nemen. Dat alles kan al op een leeftijd van 6 weken bij een hond worden getest. 

Op die manier krijgt u de meest geschikte hond voor dit doel mee naar huis.

U kunt/wilt geen eigen hond hebben. Wat dan?

In enkele gevallen is het wellicht geen optie om zelf een hond aan te schaffen. Hand in Poot heeft de beschikking over een aantal honden die ingezet kunnen worden om toch van de voordelen van een mens-hond training te kunnen profiteren.